четвер, 24 березня 2011 09:47

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Слухняний Литвин "на гачку" у влади через справу Гонгадзе?

Слухняний Литвин "на гачку" у влади через справу Гонгадзе?

Спікер Верховної Ради України Володимир Литвин сидить "на гачку" у влади, тому що боїться опинитись поруч із екс-президентом Леонідом Кучмою.

Такий висновок можна зробити зі слів експерта фонду "Українська перспектива", журналіста Олексія Подольського.

За його словами, Литвин, сидячи у парламенті, "радикальніше за Табачника нищить Україну - він це робить законодавчо, на замовлення".

"Хто ж його зараз прибере? Треба просити згоду про притягнення його до відповідальності, зняття з нього депутатської недоторканості. І як буде виглядати все це зі сторони? Уявіть, як той, кому ми співаємо дифірамби перед світом (Віктор Янукович - ред.), дасть вказівку відкрити кримінальну справу проти голови парламенту", - сказав Подольський, додавши, що у такому разі спікера ВР треба буде переобирати.

Журналіст пояснив, що ця справа перебуває у політичній площині.

"Це політичне питання. Тому (Литвин - ред.) посидить поки збоку, буде слухнянішим і не протестуватиме - знатиме своє місце. Він буде тепер навіть служити без фінансових потоків", - вважає Подольський.

Він звернув увагу на те, як збігається в часі те, що "забрали у партії Литвина "Укрзалізницю".

"Ви ж знаєте, як політики сперечаються, коли коаліцію створюють. А тут забрали, і він нічого на це не сказав - сидить тихенько. Тому що йому сказали, що, "якщо будеш "гавкати", не так себе поводити, підеш і сядеш отам поруч з Кучмою", - пояснив Подольський.

Нагадаємо, Генпрокуратура України обрала для другого президента України Леоніда Кучми запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Він був допитаний як підозрюваний у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Записи на плівках колишнього майора Управління держохорони Миколи Мельниченка визнані автентичними і слугують доказом у вищезгаданій справі. На них зафіксовані голоси тодішніх президента Кучми та голови його Адміністрації Литвина.

Зараз ви читаєте новину «Слухняний Литвин "на гачку" у влади через справу Гонгадзе?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі