четвер, 17 вересня 2020 14:21

"Слугу" Юрченка затримували на крадіжці пива в магазині - Бутусов

"Слугу" Юрченка затримували на крадіжці пива в магазині - Бутусов
Олександра Юрченка обирали по округу в Києві. Фото: @sluganarodu.yurchenko.211

Щодо народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка 2009 року реєстрували кримінальне провадження за крадіжку пива в супермаркеті в Києві. Про це у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Журналіст повідомив, що, за даними джерел у НАБУ, в ході розслідування вимагання хабара нардепом встановили: 25 листопада 2009 року в журналі реєстрації злочинів Голосіївського районного управління внутрішніх справ зафіксовано затримання Юрченка за крадіжку 4 пляшок пива "Старопрамен" у магазині "Каштан".

"У справі було виписано відмову в порушенні кримінальної справи, відмовний матеріал номер 8908. На цей момент сам відмовний матеріал з якихось причин знищено. Однак наявність слідів реєстрації злочину робить необхідним службову перевірку", - пише Бутусов.

Ця обставина може бути однією з причин, чому Офіс президента так довго намагався приховати Юрченка від пред'явлення підозри - ймовірно, час використовували для зачищення деяких документів, припускає журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще кілька корупційних скандалів у "Слузі народу" і Зеленський скаже, що їх не знає

"Факт включення у списки "Слуг" людей із недоброчесними фактами у біографії, які приховували під час висування в кандидати у депутати, може завдати величезної шкоди нинішній виборчій кампанії "Слуг" на місцевих виборах", - пише Бутусов.

"Так ось ти який, соціальний ліфт "Слуги народу", - зазначає журналіст.

15 вересня НАБУ опублікувало відеоматеріали про передання хабара нардепу від "Слуги народу" Олександру Юрченку.

У НАБУ підготували проєкт підозри "слузі", але не могли його вручити нардепу без підпису генпрокурорки Ірини Венедіктової. Вона заявила, що недостатньо підстав.

Згодом Венедіктова все-таки підписала підозру.

Зараз ви читаєте новину «"Слугу" Юрченка затримували на крадіжці пива в магазині - Бутусов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі