вівторок, 30 червня 2020 21:52

"Слуги" обговорять із Зеленським звільнення голови Нацбанку

Група народних депутатів з фракції "Слуга народу" 1 липня зустрінуться з президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити низку питань, серед яких - звільнення голови Національного банку Якова Смолія.

Автор: @NationalBankOfUkraine
  Яків Смолій керує Нацбанком з березня 2018 року.
Яків Смолій керує Нацбанком з березня 2018 року.

Про це свідчить фрагмент листування, який із зали Верховної Ради опублікували "Букви"

"Наша група першою зустрічатиметься з президентом завтра о 17:00. Пропоную обговорити питання заздалегідь", - йдеться у першому повідомленні в чаті "слуг".

На цю пропозицію один їз учасником депутатського чату запропонував обговорити з Зеленським звільнення Смолія.

"НБУ - звільнення голови. СБУ - безпрецедентні повноваження, які зараз вписуються в законопроєкт СБУ профільним комітетом (безперешкодний доступ...)", - йдеться у тексті.

Автор: bykvu.com
 

Раніше Смолій заявив про свій намір залишатися на посаді до кінця каденції - 2025 року.

"Для голови Національного банку закон передбачає термін каденції 7 років, і є вичерпний перелік підстав, за якими може бути змінений голова НБУ. Голова Національного банку призначається і звільняється за поданням президента, а затверджується Верховною Радою. У мене термін каденції завершується в 2025 році. Тобто ще є час і багато завдань, які ми повинні здійснити", - сказав Смолій в інтерв'ю BBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з рейтингом Зеленського

Посли країн G7 заявили, що підрив незалежності НБУ поставить під загрозу міжнародну підтримку українського уряду. Таку заяву група підтримки послів G7 в Україні опублікувала у Twitter у відповідь на рішення фінансового комітету ВР підтримати проєкт постанови про оцінку діяльності голови НБУ Якова Смолія.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги" обговорять із Зеленським звільнення голови Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі