пʼятниця, 26 лютого 2021 09:46

"Слуги" не пояснили, хто їм оплачує американських лобістів за $50 тис. на місяць

"Слуги" не пояснили, хто їм оплачує американських лобістів за $50 тис. на місяць
Корнієнко і Арахамія не дали чіткої відповіді. Фото: @sluganarodu.official

У партії "Слуга народу" не змогли пояснити, хто оплачує послуги американських лобістів, які за $50 тис. на місяць мають надавати "стратегічне консультування та підтримку". Про це повідомляють журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

Громадська організація Центр трансатлантичної взаємодії і діалогу, засновниками якої є помічники народних депутатів від СН Олександра Ткаченка та Івана Шинкаренка, підписала контракт з американською компанією Finsbury Glover Hering.

Послуги лобістів потрібні для сприяння діалогу, обміну та іншим взаємодіям між членами українського парламенту та їхніми колегами та іншими посадовцями в США і міжнародними організаціями.

Керівник партії і перший заступник голови фракції СН Олександр Корнієнко повідомив, що контракт з американськими лобістами був підписаний не в інтересах партії:

"Ми нікого не наймали, і партія до цього має опосередковане відношення. Це була угода про співробітництво або якийсь меморандум між фракцією за підписом Давида Арахамії і певною громадською організацією".

Корнієнко заявив, що йому невідомо, хто фінансує ГО.

ГО Центр трансатлантичної взаємодії і діалогу створили за місяць до підписання контракту. Згідно з даними на сайті Мін'юсту США, фінансується українськими приватними особами і комерційними структурами. Її засновники - помічники нардепів Павло Великоречанін і Станіслав Костюченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза закінчилася: "слуга" прийшла в Раду в сережках за 50 мінімальних пенсій

"Я не знаю, що вони кому сплачували взагалі. У нас є меморандум про співпрацю з ГОшкою, яка займається просуванням інтересів України по всьому світу, зокрема в Європі, в Америці. А яких вони там використовують лобістів або якихось адвокатів, адвокати працюють – то ми в це не втручаємося жодним чином. Ми ніяк не фінансуємо цей процес ніяким чином", - відповів Арахамія.

"Я зателефонував, перепитав, яке джерело походження цих коштів. Вони запевнили, що там немає ніяких коштів олігархів, великого бізнесу, це все донейшни", - сказав "слуга".

"Тож досі достеменно невідомо, хто ж оплачує послуги американської компанії, яка з лютого займається лобізмом на користь політичної партії "Слуга народу" на території США. Чи задекларує такі витрати партія у своєму звіті за 4-й квартал, який і досі не опублікований на сайті НАЗК?" – запитують журналісти.

Партії "Слуга Народу" й ОПЗЖ можуть мати тіньове фінансування. Про це свідчать аномальні показники у співвідношенні офіційної кількості працівників партії до площі офіса, який вона орендує.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги" не пояснили, хто їм оплачує американських лобістів за $50 тис. на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі