субота, 16 жовтня 2021 19:48

"Слуги" і уряд Шмигаля показали антирекорд. Такого не було ні за Гончарука, ні за Гройсмана

"Слуги" і уряд Шмигаля показали антирекорд. Такого не було ні за Гончарука, ні за Гройсмана
Уряд на чолі з прем'єром Денисом Шмигалем працює другий рік. Парламент досі не затвердив його програму. Фото: kmu.gov.ua

Верховна Рада ухвалила лише 17% законопроєктів уряду прем'єра Дениса Шмигаля.

Про це повідомив Комітет виборців.

З 5 березня 2020-го (призначення уряду) по 10 жовтня 2021 року Кабінет міністрів вніс на розгляд парламенту 369 проєктів законів. Із них ухвалили (повернули з підписом президента Володимира Зеленського) 63 закони.

При цьому з 63 законів 24 – ратифікаційні документи, які часто підтримуються всіма фракціями і групами, незалежно від політичних поглядів.

Серед ухвалених законів: зміни до законодавства щодо протидії Covid-19, мита на товари легкої промисловості, страхування сільськогосподарської продукції, державної реєстрації вакцин, забезпечення харчування військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Єрмак, Смирнов і Татаров убивають судову реформу" - Жернаков

До прикладу, законами стали 22% законопроєктів, поданих попереднім урядом Олексія Гончарука.

Також результати Шмигаля є нижчими, ніж в уряду Володимира Гройсмана. У перші півтора роки роботи Кабміну під керівництвом другого до парламенту внесли майже стільки ж законопроєктів, як у Шмигаля – 382. З них ухвалили 108 або 28%.

Фракція "Слуга народу" нараховує 244 депутати, для ухвалення закону потрібно мінімально 226 голосів.

"17% прийнятих законів уряду Шмигаля – це катастрофічно низький результат, який свідчить про серйозний збій в роботі монобільшості.

Але це питання не лише до прем'єр-міністра, але й також до лідерів фракцій "Слуга народу" та екс-голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Між урядом і ВР не налагодили ефективної комунікації, що призвело до низьких законодавчих показників", - каже голова Комітету виборців Олексій Кошель.

Уряд на чолі з Денисом Шмигалем Верховна Рада призначила 4 березня 2020 року. За це проголосували зокрема 242 нардепи від "Слуги народу".

Подання про призначення Шмигаля вносив президент Зеленський.

Із того часу уряд працює без імунітету і програми діяльності.
Зараз ви читаєте новину «"Слуги" і уряд Шмигаля показали антирекорд. Такого не було ні за Гончарука, ні за Гройсмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі