вівторок, 12 січня 2021 08:58

"Слугам" пояснили, як коментувати критику карантину й нагальні питання в Україні

"Слугам" пояснили, як коментувати критику карантину й нагальні питання в Україні
Тема російської Covid-вакцини прописана однозначно: Україна не збирається закуповувати російський препарат. Фото: "Уніан"

Депутатам фракції "Слуга народу" підготували низку тез, які їм необхідно озвучувати, коментуючи критику обмежень у торгівлі під час жорсткого карантину, "підпільну" вакцинацію політиків, а також російську вакцину.

Щодо критики заборони на продаж товарів другорядного призначення депутатам рекомендують відповідати тим, що президент Володимир Зеленський уже дав термінове доручення розʼяснити населенню заборони, а всі необхідні товари можна купити онлайн. Нардепам радять повторювати вже озвучені слова міністрів, пише "Бабель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорсткий карантин: як у магазинах закривають від покупців товари

"Немає нічого дивного чи незвичайного в тому, що частина людей категорично не сприймає посилені карантинні обмеження. Це є в усіх демократичних країнах. Бувають навіть масові протести проти карантину... Посилений карантин некоректно називати локдауном. У нас немає заборони на переміщення між частинами країни або між районами в містах, немає надзвичайного стану та комендантської години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МОЗ відповіли на важливі питання щодо "зимового локдауну"

В Україні немає повної заборони на торгівлю. Якщо громадяни можуть зібратися, наприклад, на тиждень поїхати на відпочинок до Єгипту, взявши усе необхідне, то що заважало підготуватися до 16 днів посиленого карантину? Це питання елементарного планування. Сенс карантину не в забороні торгівлі, а в тому, щоб скоротити неконтрольовані контакти між людьми в закритих приміщеннях", - йдеться лише у частині тез на цю тему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці висміяли обмеження у торгівлі під час жорсткого карантину

Контрабанду Covid-вакцини для політиків і бізнесменів, депутатам рекомендують коментувати словами про звернення президента до СБУ, а звинувачення на адресу премʼєра Дениса Шмигаля і нардепа Михайла Радуцького, які нібито вже зробили щеплення, оцінювати як бездоказові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ізраїлі заперечують контрабанду вакцин для українських чиновників

"Можливо, цей скандал створений штучно, аби використати його як інформаційний фон для просування ідеї купівлі російської вакцини. На тлі того, що нібито відбувається якась вакцинація для еліти, дещо зручніше лобіювати те, що потрібно закупити російську вакцину для народу", - йдеться ще в одній із тез.

Тема російської Covid-вакцини прописана однозначно: Україна не збирається закуповувати російський препарат. Китайська вакцина від Sinovac викликає у МОЗ більше довіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуналка вдарить по рейтингу "Слуги народу" ближче до весни – Швець

30 грудня Україна підписала договір про постачання 2 млн доз вакцини від китайської компанії Sinovac Biotech. Перша партія вакцини буде поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації в Китаї. Ціна вакцини проти Covid-19 від китайської компанії Sinovac Biotech відповідає найдорожчій в світі вакцині. Україна планує закупити її за ціною $18 за дозу.

Sinovac Biotech має ефективність менше 60%.

Зараз ви читаєте новину «"Слугам" пояснили, як коментувати критику карантину й нагальні питання в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі