четвер, 19 листопада 2020 11:35

"Слуга", яка просила міністра працевлаштувати знайому, хоче бути суддею КСУ

"Слуга", яка просила міністра працевлаштувати знайому, хоче бути суддею КСУ
Ольга Совгиря йшла 122-ю у списку "Слуга народу".

Народна депутатка від "Слуги народу", заступниця голови Комітету з питань правової політики Ольга Совгиря, хоче брати участь у конкурсі на вакантну посаду судді Конституційного суду за квотою Верховної Ради.

"Бажання взяти участь у конкурсі в мене є. Я подаватиму свою кандидатуру. Думаю, що зроблю це найближчим часом", - цитує депутатку "Радіо Свобода"

Раніше про намір висунути Ольгу Совгирю на посаду судді КСУ за квотою Верховної Ради заявляли перший заступник голови фракції Олексанр Корнієнко та представник президента у Конституційному суді, "слуга народу" Федір Веніславський.

У червні журналісти опублікували переписку депутатки. У ній вона писала міністру юстиції Денису Малюсці: "Шкурный вопрос. Журналистка, пиарщица, готова пахать, хорошая. Можем ее куда-то взять?" І відправила міністру резюме.

40-річна Ольга Совгиря йшла 122-ю у списку "Слуги народу". Доктор юридичних наук, професор. На момент обрання - викладачка кафедри конституційного права юридичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із конституційною кризою "боротимуться" нардепи, які її створили

Верховна Рада 6 листопада не змогла призначити суддів КСУ за своєю квотою.

Того дня на засіданні встигли розглянути лише кандидатури 4 претендентів на одну із 2 вакантних посад. У результаті жоден не знайшов достатньої підтримки, а відтак на цю посаду проводитимуть повторний конкурс.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга", яка просила міністра працевлаштувати знайому, хоче бути суддею КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі