середа, 02 грудня 2020 11:28

"Слуга" прокоментувала відмову від ув'язнення за недостовірне декларування

"Слуга" прокоментувала відмову від ув'язнення за недостовірне декларування
Громадські роботи будуть більш раціональними. Фото: "Уніан"

Норма про ув'язнення за неправдиве декларування посадовців виявилася неефективною. Громадські роботи будуть більш раціональними.

Про це заявила нардепка від фракції "Слуга Народу" Ольга Совгиря, пише "Радіо Свобода".

"Якщо ми проаналізуємо статистику застосування цього виду покарання, яку КСУ визнав неконституційною, то побачимо, що такий вирок був винесений 1 раз. Стаття фактично не працює. Для чиновника, скажімо так, болісним з точки зору сприйняття є такий вид покарання як громадські роботи. Уявіть собі, під камери, з розголосом і так далі. Тобто, говорити про те, що робоча група когось вивела з-під відповідальності й так далі... вважаю, що підстав для цього абсолютно немає", — заявила вона.

Совгиря зазначила, що обговорюють ідею про покарання за неправдиве декларування, якщо не позбавленням волі, то її обмеженням. Депутатка назвала такий крок "трохи м'якшим", ніж позбавлення волі, але таким, що "також передбачає несприятливі наслідки з точки зору свободи пересування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексміністр енергетики Насалик оскаржив закриття своєї справи щодо декларації

27 жовтня Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга" прокоментувала відмову від ув'язнення за недостовірне декларування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі