пʼятниця, 23 жовтня 2020 09:58

"Слуга народу" звітуватиме про Донбас

"Слуга народу" звітуватиме про Донбас
Нардепи з фракції "СН" були два дні на Донбасі з робочою поїздкою. Фото: president.gov.ua

Фракція "Слуги народу" підготує звіт про поїздку нардепів на Донбас. Документ запропонують на розгляд трьом комітетам Верховної Ради - з питань нацбезпеки та оборони, соціальної політики - у розрізі захисту прав ветеранів - і комітету з питань реінтеграції.

Про це повідомила заступниця голови фракції "СН" Євгенія Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арахамія розповів, де "слуги" на Донбасі ночували

Практично всі депутати були на різних точках лінії фронту - за кількасот метрів від лінії розмежування, заявила Кравчук.

"Більшість із нас ночували у бліндажах. На харчування та забезпечення водою ніхто не скаржився - ми їли все те ж саме, що й солдати. Вдалося поспілкуватись і з цивільним населенням, і навіть поговорили з представниками Червоного Хреста, які тоді працювали в одному з населених пунктів.

Ми обов'язково проаналізуємо досвід усіх народних депутатів, зведемо в одну аналітику і, думаю, розглянемо на фракції. І з цим працюватимуть три основні комітети", - розповіла вона.

Усі депутати з фракції "СН", які побували на Донбасі, дуже уважно стежитимуть за бюджетом, який виділятимуть на оборонку: щоб він був достатнім і його збільшували, додала нардепка.

Сьомий рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької і Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

20 жовтня президент Володимир Зеленський під час звернення до парламенту повідомив, що депутати фракції "СН" 21 жовтня відвідають Донбас.

На вокзалі в місті Костянтинівка, куди приїхали депутати з фракції "Слуги народу", обурені ветерани АТО висловили претензії главі фракції Давиду Арахамії у зв'язку з його заявою про можливе скорочення армії.

Раніше голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія заявив, що виступає за скорочення української армії, завдяки чому зменшуватимуть бюджет "проїдання" та збільшуватимуть бюджет розвитку.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" звітуватиме про Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі