понеділок, 23 березня 2020 11:58

Слідчі взялися за уряд експрем'єра Гончарука

Слідчі взялися за уряд експрем'єра Гончарука
Провадження відкрили у понеділок, 23 березня.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала провадження за фактом звернення секретаря РНБО Олексія Данилова до колишнього прем'єр-міністра Олексія Гончарука у січні про заборону експорту медичних масок з України, на яке уряд не відреагував.

Про це в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Провадження відкрили за фактом публікації про лист сайтом "Цензор.нет".

За словами Бутусова, Данилов 31 січня, невдовзі після початку поширення вірусу світом, звернувся до Гончарука з вимогою заборонити експорт і реекспорт продукції медичного призначення, захисних масок, рукавичок, халатів, необхідних для протиепідеміологічних заходів.

"Але Гончарук відмовився ухвалювати заборону на вивезення масок. Замість цього митна служба спокійно оформляла аж до 11 березня вивезення масок з України. Уряд робив вигляд, що так і треба - на їхніх очах приватні компанії вивезли 980 тонн масок!

Тепер розпочато розслідування дій посадових осіб Кабінету міністрів", - пише журналіст.

Він опублікував витяг із Єдиного реєстру досудових розслідувань за підписом заступника генерального прокурора - керівника САП Назара Холодницького.

Органом досудового розслідування вказано ДБР.

Провадження відкрили у понеділок, 23 березня. Стаття - службова недбалість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення про надзвичайний стан можуть розглянути завтра - ЗМІ

Іспанський телеканал RTVE проілюстрував сюжет про брак захисних матеріалів кадрами розвантаження в Іспанії респіраторів українського виробництва. На кадрах видно, як розвантажують коробки з логотипом української компанії BUK та її слоганом "Чисте повітря за будь-яких умов".

Зараз ви читаєте новину «Слідчі взялися за уряд експрем'єра Гончарука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі