четвер, 15 жовтня 2015 17:25

Слідчі продовжують торгувати речовими доказами - Волох

Слідчі продовжують торгувати речовими доказами - Волох
фото: blogs.lb.ua

Майже 4 місяці спікер Володимир Гройсман не виносить на голосування подання Генпрокуратури про арешт позафракційного народного депутата, колишнього "регіонала" Сергія Клюєва. Можливо, це сталося через те, що він давно втік з України. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав блогер, бізнесмен Карл Волох.

"Подання на арешт з'явилося в той момент, коли Клюєв уже втік. Можливо, у Раді не бачать сенсу вертатися до цієї теми. Але ж без цього Клюєва не зможуть оголосити в міжнародний розшук. Цей парламент дуже недієздатний по багатьох питаннях. Також бачимо "помітні" досягнення генпрокурора за вісім місяців — їх немає. Є одна справа, яку й досі не можуть довести до пуття — це по "діамантових прокурорах" Шапакіну й Корнійцю. Але ще виникає купа питань: чому ніхто з серйозних фігур не сидить за розстріли на Майдані? Чому немає у в'язниці когось із найближчого оточення Януковича? Це пряма відповідальність генпрокурора. Політична — на Порошенкові, який не задає тону і не ставить відповідних вимог. Немає політичної волі", - зазначив він.

На його думку, зараз президент розчарований станом коаліції в парламенті.

"Є обмежені можливості приймати важливі рішення для країни. Доводиться йти на співпрацю з так званою опозицією - "Опозиційним блоком" та іншими колишніми "регіоналами". Ця ситуація призводить до того, що вони не можуть нічого нормально розслідувати проти них. Оскільки їхні голоси потрібні в залі. Ще одна проблема — слідчі як торгували речовими доказами, так і продовжують це робити. Десь по 90 відсотках справ по колишніх посадовцях режиму Януковича, які накрали близько 70 мільярдів доларів, вироків не буде. Вони відкупилися", - наголосив Волох.

Він вважає, що суспільству треба ще більше тиснути на Генпрокуратуру та президента.

"Зараз галасу недостатньо. На жаль, знизили рівень критики. Також треба тиснути на народних депутатів. Тільки 112 підписалися за відставку Шокіна. Якщо їх буде хоча б 140, то це пришвидшить звільнення Шокіна. В Адміністрації президента вже прийняли рішення про його відставку. Поки що не знайшли йому заміну. Хоч у нас за останні півтори роки помінялися три генпрокурори, а ситуація на місці. Сподіватимемося, що вже при призначенні наступного Порошенкові вистачить совісті і клепки поставити людину, яка дасть суспільству хоч якісь реальні досягнення", - додав Волох.

Зараз ви читаєте новину «Слідчі продовжують торгувати речовими доказами - Волох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі