понеділок, 07 квітня 2008 15:31

Шлапак: Постанова Кабміну про земельні аукціони порушує законодавство

Урядова постанова про порядок проведення земельних аукціонів порушує чинне законодавство. Про це заявив сьогодні перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак під час брифінгу.

Коментуючи скасування Президентом України дії постанови N273 від 27 лютого 2008 р. про порядок проведення земельних аукціонів, Шлапак відзначив, що в період роботи уряду Юлії Тимошенко Президент вперше скористався таким чином своїм правом вето на акти Кабміну. "По-перше, Земельний кодекс передбачає, що зміни до порядку продажу землі вносяться законом, а не підзаконними актами. По-друге, положення постанови потребують доопрацювання. Там з"являється новий виконавець, вводиться ліцензування - всі ці моменти мають бути законодавчо допрацьовані", - пояснив Шлапак.

Він відзначив, що у зв"язку з виходом вказаної постанови (без відсутності пропрацьованого механізму його реалізації) продажі землі на аукціонах в Україні припинилися.

"Тому представники місцевих органів влади, для яких це є єдиною можливістю збалансування бюджету, під час поїздки Президента до Криму гостро поставили перед ним це питання", - сказав Шлапак, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Шлапак: Постанова Кабміну про земельні аукціони порушує законодавство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі