пʼятниця, 11 січня 2019 19:48

Скільки обходиться оренда житла для нардепів

Із 423 нардепів 172 отримують компенсацію на оренду житла в Києві – це 41%. Торік з державного бюджету на оренду житла для парламентаріїв виділили 40,6 млн грн.

На ці гроші можна було б збудувати в чотири рази більше житла для переселенців із Донбасу, пише портал "Слово і Діло"

Автор: slovoidilo.ua
 

Витрачені на оренду житла для депутатів мільйони покрили б одну річну мінімальну пенсію за 2018 рік для 2 тис. 403 українських пенсіонерів. Сумарно кожен пенсіонер міг би отримати по 16 тис. 910 грн.

Приблизно таку ж суму цьогоріч передбачається витратити на будівництво або купівлю житла для військовослужбовців Управління держохорони.

Найбільше відшкодування за оренду житла отримали нардепи фракції БПП (13,8 млн грн). Для представників "Народного Фронту" виділили 9,7 млн грн. Позафракційні депутати отримали 5,8 мільйона гривень компенсації за оренду житла.

Витрати на деякі державні програми співмірні із сумою, яку виділили з держбюджету-2018 лише для однієї компенсації нардепам (не рахуючи відшкодування за проїзд та інші пільги та привілеї). Зокрема, на державні премії, стипендії та гранти в галузі освіти, науки й техніки, стипендії переможцям міжнародних конкурсів цього року планується витратити 45 млн грн.

На реконструкцію гідротехнічних захисних споруд дніпровських водосховищ мають намір витратити 45 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чия візьме: міф Зеленського, харизма Тимошенко чи томос Порошенка

Сумарний обсяг грошових активів, задекларованих народними депутатами, становить 11 млрд 822 млн грн. Цієї суми вистачить, щоб купити 100 українських танків "Оплот".

Зараз ви читаєте новину «Скільки обходиться оренда житла для нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі