середа, 17 вересня 2008 16:19

Скільки коштує обід для міністрів

Ресторан мережі "Єврохата", що відкрився у будівлі Кабінету міністрів, за дешевиною й асортиментом обігнав навіть буфет Верховної Ради.

Про це пише газета "Сегодня", яка порівняла "їдальні" уряду і парламенту.

Співробітники Кабміну зізналися виданню, що тепер стали ходити на обід охочіше: "після ремонту стало гарніше, серветочки біліші, офіціантки тепер у новеньких уніформах – стилізовані під український національний костюм".

Видання підкреслює, що у порівнянні з іншими закладами мережі "Єврохата", для чиновників передбачені спецціни й ширший вибір. Наприклад, борщ тут пропонують у двох варіантах: без м"яса – усього за 2,60 грн. за порцію, а з м"ясом – за 3,20 грн. У Єврохатах для простих городян цю страву подають тільки з м"ясом і за 4,85 грн.

"Асортимент приємно радує око: на вибір біля десяти різних салатів, не менше шести м"ясних страв і стільки ж варіацій гарнірів. Якого би м"яса не забажав чиновник, навряд чи воно обійдеться йому дорожче 6 грн. за порцію. У таку вартість цілком вкладається, і куряча грудинка, і печінка у сметанному соусі, і шніцель. Причому у звичайній "Єврохаті" усі ці страви в півтора рази дорожчі", - говориться в статті.

"П"ють чиновники теж усе, чого душа забажає: від чаю-кави і компоту до квасу, американських лимонадів (знову ж таки за нижчими цінами) і енергетичних напоїв (спиртного, щоправда, на відміну від парламентського буфету, немає). Скажімо, випити гарячого шоколаду чиновникам обходиться також рази в два дешевше, ніж простим смертним – усього 3 грн.", - додається в ній.

У цілому, за інформацією газети, чиновники можуть комплексно і ситно поїсти на суму близько 20 грн. Працює заклад протягом усього робочого дня, з 9:00 до 18:00.

А ще "спецїдальня" обладнана за останнім словом техніки: тут за необхідності можна навіть кіно подивитися – на стелі висить проектор, а навпроти можна опустити білий екран. Персонал в урядовий "общепит" теж набрали новий – від кухарів до офіціантів.

Правда, до журналістів, на відміну від чиновників, персонал поставився не дуже привітно. Та й знімати там заборонено – тільки з письмового дозволу міністра Кабміну.

"Ціни не низькі, а цілком нормальні. Чому такі – не знаємо, ми їх не встановлюємо", - відрізала "Сегодня" касир Людмила.

А ось депутатам Верховної Ради, зазначає газета, пощастило менше: "ціни у їх "їдальні" хоча й нижче, ніж у кафешках Києва, але не такі "комуністичні", як у Кабміні".

Той же борщ із яловичиною – 6,68 грн., повідомляє газета. Другі страви діляться на дві цінові категорії – для депутатів і для їхніх помічників. Перець фарширований за 23,21 і смажена риба від 17 до 21 грн – для перших, котлети й тефтельки за 8,86 – для других. У меню є і зовсім "пролетарські" страви: вінегрет за 1,80 і салат з моркви – за 1,77. Найдорожча страва – креветки тигрові з пікантним соусом (75 гр. – 28,30 грн).

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує обід для міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі