понеділок, 21 квітня 2008 11:25

Скільки грошей міністри тримають на банківських рахунках

Більшість українських міністрів уже давно тримають свої гроші на депозитах у банках, пише "Дело".

Так, відповідно до декларацій про доходи за 2007 рік, найбільші рахунки в банках у голови МНС Володимира Шандри – 7,2 мільйони гривень.

У міністра фінансів Віктора Пинзеника накопичилося 1,6 мільйона гривень заощаджень.

Перевалили за півмільйона й рахунки першого віце-прем"єра Олександра Турчинова, міністра палива й енергетики Юрія Продана, міністра праці й соціальної політики Людмили Денисової.

Найменший банківський рахунок у міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. На ньому усього 1 гривня. Утім, відповідно до декларації Луценка за 2007 рік, на банківських рахунках його родини лежить понад 400 тисяч гривень.

Схожа ситуація й у міністра регіонального розвитку і будівництва Василя Куйбіди. У нього на рахунках усього 75 тисяч гривень, а у членів його родини – майже 1,4 мільйони гривень.

Усього 5 тисяч гривень у банках у віце-прем"єра Григорія Немирі.

А прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець, міністр охорони здоров"я Василь Князевич не мають депозитних внесків.

Хоча в деяких членів Кабінету міністрів на це йдуть родини. Приміром, на банківських рахунках родини Тимошенко розміщено 230 тисяч гривень.

У цілому, якщо порівнювати декларації про доходи міністрів зразка 2006 і 2007 років, то в основному члени Кабміну збільшили свої заощадження, зазначає видання.

Але є і такі, котрі велику частину коштів зняли з рахунків. "Очевидно, вирішили вкласти, наприклад, в акції, облігації, чи зробити дорогу покупку", - припускає газета.

Так минулого року на 35 тисяч гривень скоротилися заощадження нинішнього міністра юстиції Миколи Оніщука, більш ніж у 2 рази – Денисової і на 25 тисяч гривень – заощадження Продана.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей міністри тримають на банківських рахунках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі