понеділок, 15 грудня 2008 16:16

Скільки буде коштувати російський газ для України

Ціна імпортного газу для України не має перевищувати 200 дол. за тис. куб. м.

Таку думку висловив провідний експерт енергетичних програм Центру ім. Разумкова Володимир Омельченко сьогодні на прес-конференції на тему: "Чому за умови світового падіння ціни на нафту в Україні спостерігається галопуюча інфляція?".

Президент Київського міжнародного енергетичного клубу "Q-club" Олександр Тодійчук, у свою чергу, припускає, що Росія може піти на безпідставне підвищення ціни газу для України на 2009 рік.

"Не виключаю, що Росія може піти на безпідставне підвищення ціни на газ для України як штрафу за невиконання контрактів, підписаних раніше. При цьому такий крок може знайти розуміння на Заході (у Європі)", - зазначив Тодійчук.

За оцінками аналітиків рейтингового агентства "Експерт-Рейтинг", вже в грудні 2008 року НАК "Нафтогаз України" може добиватися від ВАТ "Газпром" поставок газу за ціною на рівні не вище 160-170 дол. за тис. куб. м.

Ціна природного газу для України в 2007 році становила 130 дол. за тис. куб. м., а в 2008 р. – вже 179,5 дол. за тис. куб. м., повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Скільки буде коштувати російський газ для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі