четвер, 11 жовтня 2007 16:32

Шкіль хоче зробити 14 жовтня державним святом

Кандидат у депутати Верховної Ради від блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкіль ініціює визнання 14 жовтня державним святом. Про це він сказав журналістам.

"Я вважаю, що потрібно було б зробити 14 жовтня державним святом і назвати його днем українського війська", - сказав він.

На думку Шкіля, відповідний законопроект повинен бути внесений на розгляд Ради 6-го скликання.

Він висловив готовність стати ініціатором такого законопроекту.

"Я хотів би, щоб ще одним ініціатором був ще хтось зі сходу України", - сказав він.

Шкіль вважає, що цей день потрібно визнати святом через історичні традиції.

"Ця дата поєднує: це свято князівського війська, козацького війська й, зрештою, день створення УПА. Кожний може святкувати в цей день своє", - сказав представник БЮТ.

На його думку, для запобігання політизації визнання 14 жовтня державним святом відповідний законопроект повинен бути внесений на розгляд Ради окремо від законопроекту про визнання воїнів Української повстанської армії учасниками Великої Вітчизняної війни.

Раніше Президент Віктор Ющенко обговорив з головою громадської організації "Українська національна асамблея - Українська народна самооборона", сином головнокомандуючого УПА Романа Шухевича, Героєм України Юрієм Шухевичем святкування 65-річчя Української повстанської армії.

16 травня Ющенко підписав указ про святкування 100-річчя від дня народження Шухевича, яким передбачені тематичні конференції, круглі столи, демонстрація в кінотеатрах і на телебаченні тематичних фільмів, випуск поштових марок і конвертів.

Роман Шухевич ( 1907-1950) - громадський діяч, головнокомандуючий УПА в 1943-1950 роках, один з лідерів боротьби за незалежність України, активно працював у громадсько-політичному русі Галичини в 1930-х роках.

65-річчя УПА будуть відзначати 13 жовтня, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Шкіль хоче зробити 14 жовтня державним святом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі