пʼятниця, 26 червня 2020 17:13

"Шкарлет - це зашквар" - молодь пікетувала Міносвіти
10

Фото: Укрінформ

Під будівлею Міністерства освіти і науки відбулася акція протесту проти призначення Сергія Шкарлета заступником міністра освіти і в. о. міністра.

"Шкарлет під час засідання Комітету говорив, що треба скасувати ЗНО для заочників. І це лише перший крок до того, щоб скасувати ЗНО взагалі. Для того, щоб можна було повертати корупцію під час вступу до університету.

Заочники отримують жахливої якості освіту через те, як побудований їхній освітній процес. Тому ми говоримо, що Шкарлет це зашквар", - сказала освітній діяч, активіст студентського та молодіжного руху Єлизавета Шепетильникова.

На акції зібралися близько 30 людей. Деякі активісти стоять з плакатами: "Шкарлет - кращий студент Табачника", "Ні деградації! Шкарлет - це зашквар", повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Уся освіта тепер у статусі в. о." - як нового керівника МОН зустріли в мережах

Активісти вимагають скасувати призначення Шкарлета, обрати гідну людину, досвідчену, з проукраїнською позицією, без плагіату в наукових працях та з наукового кола.

Учасники протесту анонсували велику акцію проти призначення Шкарлета у вівторок, 30 червня, під Кабміном.

За безпекою слідкували правоохоронці.

25 червня Кабінет міністрів призначив колишнього "регіонала", ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти та науки.

Сергій Шкарлет балотувався в депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. Також зізнавався в інтерв'ю, що на президентських виборах 2004 року підтримував Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «"Шкарлет - це зашквар" - молодь пікетувала Міносвіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі