неділя, 20 жовтня 2013 13:22

Скандальну солістку Нацопери відсторонили від участі у виставах

Скандальну солістку Нацопери відсторонили від участі у виставах
Фото: abdullina.com

Солістку Національної опери України Катерину Абдулліну, яка спровокувала гучний скандал висловлюванням про "бидлячі українські школи", відсторонили від участі у виставах.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив генеральний директор Національної опери Петро Чуприна."Найближчим часом імені цієї співачки немає в наших репертуарних планах. Ми не можемо допустити, щоб спектаклі з її участю стали місцем для можливої провокації. Оскільки її "шанувальники" досить прискіпливо слідкують за сайтом театру, за репертуаром і складом виконавців", - підкреслив керівник Нацопери.

Петро Чуприна зазначив, що згідно з Кодексом законів про працю він не може звільнити Катерину Абдулліну, навіть беручи до уваги "такий ганебний факт, що кидає тінь на репутацію колективу".

"На даному етапі можемо наказом констатувати неможливість її виходу на сцену і, відповідно, змінити розмір оплати її "праці". До того ж вона ще й мати-одиначка", - зазначив він.

"З нашого боку немає агресії. Але є категоричне неприйняття такої позиції і такої лінії поведінки в суспільстві", - додав Чуприна.

Раніше заступник міністра культури Віктор Балюрко заявляв, що солістка Національної опери України Катерина Абдулліна, скоріше за все, не буде звільнена з театру. Він наголосив, що певні висновки з приводу її висловлювань зроблені. "Я не думаю, що її буде звільнено... Це справа адміністрації Національної опери", - сказав Балюрко.

За його словами, сьогодні тільки громадськість може вирішити, чи достатньо вибачень артистки, які вона принесла після своїх висловлювань. При цьому заступник міністра не відповів на питання, які методи впливу можуть бути застосовані до Абдуліної, але заявив, що "її моральні якості" будуть враховуватися, якщо вона буде претендувати на отримання звання.

Зараз ви читаєте новину «Скандальну солістку Нацопери відсторонили від участі у виставах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

928

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі