субота, 27 жовтня 2018 16:11

Скандали та махінації: що відомо про нового керівника СБУ Закарпаття

Скандали та махінації: що відомо про нового керівника СБУ Закарпаття
Новим начальником Управління Служби безпеки України в Закарпатській області став Володимир Пахнюк. Він раніше очолював відповідну структуру на Житомирщині. Фото - facebook.com/peresolyak

Новим начальником Управління Служби безпеки України в Закарпатській області став Володимир Пахнюк. Він раніше очолював відповідну структуру на Житомирщині. Указ про призначення підписав президент України Петро Порошенко 26 жовтня.

У мережі пригадали корупційні скандали, пов'язані з новоспеченим главою СБУ на Закарпатті.

Так, раніше журналісти стверджували, що тодішній глава СБУ Житомирщини причетний до земельних махінацій, приховування сімейного бізнесу. Потім у нього також знайшовся елітний котедж під Києвом.

Зокрема, йдеться про отримання Пахнюком земельної ділянки поруч зі ставком в елітному районі села Софіївська Борщагівка під Києвом у 2010 році. Пізніше в результаті перевірки депутати підготували звіт, який показав численні порушення при відведенні земель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без Януковича: Порошенко зібрав трьох попередників

Також уваги заслуговує неприємна історія про зміну громадянства України та участь в олімпіаді від Азербайджану сина Пахнюка, пише Facebook правозахисник Олександр Пересоляк.

"Легкоатлет Петро Пахнюк у 2013 році, будучи студентом Національної академії внутрішніх справ, спочатку став одним із переможців всеукраїнської універсіади. Згодом срібним призером Всесвітньої універсіади в російській Казані. За високі спортивні результати Віктор Янукович нагородив його орденом Данила Галицького", - пише Пересоляк.

Однак навесні 2014 після Революції Гідності стає відомо, що Петро Пахнюк разом зі ще одним українським легкоатлетом Олегом Степком виступатимуть за азербайджанську збірну. У червні 2015 року на перших в історії Європейських іграх у Баку обидва були представлені як екс-громадяни України.

У Луганській та Донецькій областях новий начальник управління Служби безпеки. Посаду зайняв полковник Олександр Карпенко. Відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Скандали та махінації: що відомо про нового керівника СБУ Закарпаття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі