четвер, 15 жовтня 2020 10:06

Скандал з концертом Полякової. Співачка звинуватила главу МОЗ в передвиборчих "маніпуляціях"

Скандал з концертом Полякової. Співачка звинуватила главу МОЗ в передвиборчих  "маніпуляціях"
Поляковій не сподобалася критика з боку Степанова, який обурився порушенням карантину. Фото: politeka.net

Співачка Оля Полякова влаштувала сварку з міністром охорони здоров'я Максимом Степановим, який розкритикував концерт за участю артистки в Харкові.

Суперечка сталася в прямому ефірі каналу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полякова обговорить свій концерт і епідемію з губернатором Харківської області

Полякова заявила, що голова Харківської ОДА нібито запевнив її, що концерт був не заборонений карантином. Подальший скандал, за словами зірки, пов'язаний з передвиборчою кампанією.

"Хотіла б запитати у міністра Степанова про його слова про спалах захворюваності на Covid-19 після концерту в Харкові, де я брала участь. Після ваших слів про те, що захворюваність зросла, ціла низка ЗМІ та чиновників використовували ваші слова і висловлювалися на мою адресу не зовсім коректно. Я не можу залишити вашу заяву без відповіді", - наголосила співачка.

Полякова стверджує, що після виступу в Харкові було зафіксовано менше випадків захворюваності: 2 жовтня 342 хворих, а 4 жовтня - 271.

"Якщо динаміка зменшилася, то виступ Полякової впливає позитивно і її концерт треба проводити щодня? Я хочу вірити, що ви помилилися в цифрах, фактах і уявленнях, коли видавали інформацію таким чином, що ЗМІ перекрутили її некоректно по відношенню до мене.

Якщо ви помилилися, то скажіть це зараз, я вас зрозумію, так буває, адже у вас складна нервова робота. Але миритися з передвиборчими маніпуляціями, в яких моє ім'я використовують, я не буду".

Зі свого боку глава МОЗ порадив співачці уважніше подивитися, що саме він говорив про концерт у Харкові.

"Якщо подивитися на динаміку захворюваності, яка є на сьогоднішній день в Харкові, він на час концерту, в якому ви брали участь, перебував на перших місцях по захворюваності в Україні. Ви там наводили цифру 342 хворих на 2 жовтня, на сьогодні це близько 500-600 осіб, які страждають на Covid-19".

Степанов уточнив, що висував претензії не їй особисто, а організаторам концерту.

"Ми під час пандемії і під час такого зростання коронавірусної хвороби при всій повазі до вас, до всіх ваших колег, які виступають в цій індустрії, не дозволятимемо проводити ці масові заходи. Ми не можемо нехтувати здоров'ям громадян. Будь-які масові заходи, в тому числі концерти, є тими факторами, які впливають на зростання коронавірусної хвороби. І не важливо, який артист проводить цей концерт".

3 жовтня в Харкові відбулося святкування Дня вчителя під відкритим небом за участю Олі Полякової. За фактом заходу поліція відкрила кримінальну справу за статтею про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб. Це рішення поліції викликало резонанс у суспільстві, яке розділилося на тих, хто згоден із ним, і тих, хто побачив у ньому спробу відвернути суспільну увагу від стану медичної системи в період пандемії та передвиборні маніпуляції.

Станом на ранок 15 жовтня виявили 5 062 нових хворих на коронавірус. Загалом маємо 281 239 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 5302 - летальні. 73 пацієнти померли за останню добу. Найбільшу кількість заражень за минулу добу виявили у Харківській області (651), Києві (445) і на Львівщині (332).

Зараз ви читаєте новину «Скандал з концертом Полякової. Співачка звинуватила главу МОЗ в передвиборчих "маніпуляціях"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі