неділя, 23 квітня 2023 15:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Скандал із послом Китаю: Франція вимагає пояснень від Пекіна

Скандал із послом Китаю: Франція вимагає пояснень від Пекіна
У Франції стурбовані заявою китайського посла. Фото: Pexels

Слова посла КНР про суверенітет пострадянських держав викликали стурбованість у Міністерстві закордонних справ Франції.

Також дипломат заявив, що Крим належить Росії.

"З тривогою ми дізналися про зауваження китайського посла у Франції щодо кордонів країни, які стали незалежними після розвалу Радянського Союзу 1991 року. Китай має сказати, чи відображають ці зауваження його позицію. Ми сподіваємося, що це не так", – йдеться у релізі міністерства, який опублікував один з французьких депутатів у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського відреагували на скандальну заяву китайського посла

Франція висловила солідарність з колишніми країнами СРСР, які здобули незалежність.

"Що стосується конкретно України, вона була міжнародно визнана в межах кордонів, що включають Крим, у 1991 році після розпаду СРСР всією міжнародною спільнотою, включно з Китаєм, як нова держава-член Організації Об'єднаних Націй", – вказали у документі.

Посол КНР у Франції Лу Шає заявив, що колишні радянські країни "не мають ефективного статусу в міжнародному праві", тому що немає відповідної міжнародної угоди, яка б ратифікувала їх статус. А Крим взагалі був спочатку "російським півостровом", сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Скандал із послом Китаю: Франція вимагає пояснень від Пекіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі