четвер, 27 травня 2021 12:30

Ситуація в Білорусі погано вплине на Україну. ТКГ треба перенести - Кравчук

Ситуація в Білорусі погано вплине на Україну. ТКГ треба перенести - Кравчук
Кравчук пропонує перенести ТКГ із Мінська. Фото: Facebook/Леонід Кравчук

Через скандал з посадкою літака в Білорусі й закриття авіасполучення з Україною доречно перенести Тристоронню контактну групу з Мінська в іншу країну.

Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Через диктаторську поведінку Олександра Лукашенка ми навіть не можемо розглядати цю точку (Мінськ, - Gazeta.ua) для обговорення проблем. Ми маємо шукати інший майданчик для переговорів щодо Донбасу. Будемо радитися й звертатися до всіх, зокрема й до ОБСЄ, щоб це питання розв'язати".

Політик вважає, що ситуація в Білорусі негативно впливає на Україну.

"Білорусь сьогодні не тільки є сусідом України, а й стає сателітом Росії. Це може негативно вплинути на процеси всередині України й конкретно на Донбасі. Тому ми уважно стежитимемо за ситуацією на кордонах не лише з Росією, а й із Білоруссю", - заявив Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко назвав Протасевича "терористом" і звинуватив у вбивстві українців

Розмови про перенесення ТКГ із Мінська точаться вже давно. Лукашенко називав політичною вакханалією ідею перенесення з його країни переговорів щодо Донбасу.

Білоруська авіакомпанія "Белавіа" скасувала всі рейси в Україну до 25 серпня. За словами представників авіакомпанії, пасажири, які придбали квитки на зазначені дати, зможуть повернути їхню повну вартість без штрафів або зміни дати вильоту впродовж терміну дії авіаквитка.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація в Білорусі погано вплине на Україну. ТКГ треба перенести - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі