вівторок, 27 жовтня 2020 11:55

Ситнику дали місяць, щоб піти з НАБУ

Ситнику дали місяць, щоб піти з НАБУ
Ситник керує НАБУ з 2015 року. Фото: @pgo.gov.ua

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник має передати повноваження одному із своїх заступників протягом місяця. Таке рішення ухвалив Окружний адміністративний суд міста Києва.

Суд розглядав позов колишнього співробітника НАБУ Олександра Карєєва, повідомляє "Українська правда"

"Після прийняття рішення КСУ Ситник Артем з 28.08.2020 р. достроково втратив повноваження директора НАБУ.

З 29.08.2020 року один з заступників директора НАБУ відповідно до встановленого розподілу обов'язків зобов'язаний був приступити до виконання обов'язків директора НАБУ, але не виконав свій обов'язок", - зазначили у суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський заявив, що він не саджає

Розглядаючи позов, суд виявив невиконання рішення Конституційного суду, який визнав наказ попереднього президента Петра Порошенка про призначення Ситника неконституційним.

Суд встановив, що рішення КС не виконується більше місяця, а дія указу про призначення Ситника "штучно продовжується". Тому виніс окремі ухвали і направив їх до Державного бюро розслідувань, кожному із заступників Ситника, Кабінету міністрів, РНБО та до Міністерства юстиції.

ДБР має порушити кримінальні справи за статтями "захоплення влади", "невиконання судового рішення", та "самовільне присвоєння владних повноважень".

Мін'юсту - видалити всі згадки про Ситника як про директора НАБУ із держреєстрів. Міністр юстиції Денис Малюська уже повідомив, що відомство не може і не буде цього робити.

Суд встановив термін - 1 місяць для подання звітів про виконання рішення.

Артем Ситник очолює НАБУ з квітня 2015 року. Директор НАБУ призначається строком на 7 років.

Наприкінці серпня Контситуційний суд дійшов висновку, що п'ятий президент Петро Порошенко перевищив свої повноваження, призначаючи Артема Ситника на посаду директора НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Ситнику дали місяць, щоб піти з НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі