вівторок, 26 жовтня 2010 20:16

Син "регіонала" веде до Київоблради "Фронт змін" Яценюка

Син "регіонала" веде до Київоблради "Фронт змін" Яценюка

Син губернатора Київської області Анатолія Присяжнюка Олександр балотується до Київської облради від "Фронту змін". Значиться п'ятим у списку кандидатів. Його батько є членом Партії регіонів.

Політолог Михайло Басараб вважає, що це є свідченням того, що лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк не може претендувати на роль стовідсоткової опозиції. "Це такий собі певний її муляж. За формою, можливо, "Фронт змін" і Яценюк можуть себе вважати опозицією, оскільки виголошують певні опозиційні гасла. Але це тільки формально. За своєю суттю Яценюк не є повноцінним опозиціонером. Бо не може на повну протистояти сьогоднішній владі і боротися проти неї", - сказав він в коментарі Gazeta.ua.

Експерт пояснив, що Партія регіонів пішла на такий крок, тому що Яценюк користується певною підтримкою в українському суспільстві. "Вона вимірюється близько п'ятьма відсотками електорального рейтингу. У нього надзвичайно високі шанси потрапити до Київоблради. Партія регіонів зацікавлена в розширенні там свого впливу за рахунок ще однієї фракції", - пояснив Басараб.

"Такі факти непоодинокі. Вони поширені в "Сильній Україні". Представник Партії регіонів Олексій Радзієвський балотується на посаду міського голови міста Дрогобича Львівської області від партії Тігіпка. Це робиться для використання політичного бренду, який значно краще сприймається виборцями", - додав політолог.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Син "регіонала" веде до Київоблради "Фронт змін" Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі