середа, 11 лютого 2009 12:18

Сім"я Балоги поверне собі "Паланок"

Сім"я Балоги поверне собі "Паланок"
Мукачівський замок "Паланок" знову виставлений на конкурс, участь у якому візьмуть родичі глави секретаріату президента Віктора Балоги, які раніше відмовилася від оренди після скандалу.

Конкурс відбудеться 5 березня, пише газета "Дело".

Серед головних претендентів на відомий замок знову фігуруватиме ТОВ "Високий замок", засновниками якого є дружина Балоги – Оксана Балога, дружина двоюрідного брата Балоги Василя Петьовки Марина Петьовка.

Також серед претендентів ПП "Маєток Скоропадських".

Депутат Мукачівської міськради від фракції "НУ-НС" Ігор Бугайский, який був членом минулої конкурсної комісії, заявив, що не бачить ніяких причин для відмови компанії, що належить родичам Балоги, у повторній участі в конкурсі.

"Ми ж не були проти оренди замка саме цією фірмою, вона сама відмовилася, і причини відмови — у скандалі, викликаному чисто політичними причинами", — пояснив Бугайский.

Раніше "Високий замок" уже був орендарем замка і збирався перетворити культурно-історичний об"єкт у готель.

Цим планам перешкодив депутат від групи "Народна самооборона" Геннадій Москаль. Він заявив, що рішення про передачу в оренду замка є незаконним, і звернувся до Генеральної прокуратури. Москаль стверджував, що при проведенні інвестконкурсу кількість ймовірних учасників була штучно скорочена до одного.

Дружина глави секретаріату президента Оксана Балога назвала заяви Москаля "інформаційним терором" і привселюдно відмовилася від проекту.

Засновники ТзОВ "Високий замок" пояснили своє рішення тим, що "київські високопосадовці, народні депутати від певних політичних сил підняли великий галас щодо конкурсу на оренду окремих приміщень замку "Паланок", паплюжать міську владу Мукачева і нас особисто, завдають великої шкоди інвестиційній привабливості Мукачева, влаштували справжній інформаційний терор.

Перевірка прокуратурою, ініційована Кабінетом Міністрів України, не знайшла жодних порушень законодавства при проведенні конкурсу, і його результати не були оскаржені в судовому порядку. Нагнітання політичної ситуації довкола цього проекту унеможливлює нашу подальшу роботу з реконструкції і будівництву в замку Паланок", - говорилося у повідомленні ТзОВ "Високий замок".

Мукачівський замок "Паланок" - одна із найцінніших історичних і воєнно-архітектурних пам"яток Закарпаття XIV-XVII століть. Родове гніздо трансільванських князів Ракоці.

Замок розташований на горі вулканічного походження висотою 68 м і займає площу 13 930 кв.м. Зараз там розміщений історичний музей.

За матеріалами: Дело, ЗІК.

Зараз ви читаєте новину «Сім"я Балоги поверне собі "Паланок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі