середа, 22 грудня 2010 16:24

Сім'я Януковича зібралася приватизувати Нацбанк - БЮТ

Сім'я Януковича зібралася приватизувати Нацбанк - БЮТ

Фракція "БЮТ-Батьківщина" підтримує відставку Михайла Стельмаха з посади голови Національного банку, але не голосуватиме за призначення Сергія Арбузова.

Про це повідомляє прес-служба Блоку Юлії Тимошенко.

У "БЮТ-Батьківщині" упевнені, що Стельмах відповідальний за "обвал" національної валюти у 2008-2009 роках.

"Попри те, що керівництво Партії регіонів вже встигло подякувати йому за "професійну" роботу, саме Стельмах несе повну відповідальність за свідомий і цілеспрямований обвал курсу гривні Нацбанком у 2008-2009 роках, який здійснювався для посилення кризи та забезпечення приходу до влади Януковича", - зазначено у заяві.

За словами БЮТівців, "апетити Cім'ї Януковича вимагають жертв".

"Саме тому, звільняючи Стельмаха, президент призначає на посаду керівника НБУ особу, наближену до власної родини. Призначення Арбузова означає, що родина Януковичів приватизовує Нацбанк, прагнучи встановити повний контроль над банківською сферою", - заявили у блоці.

"Але усе зазначене вище не відкриває повної картини цього призначення. Не можна оминути того факту, що Арбузов у банківських колах України має репутацію спеціаліста з тіньової конвертації валюти, відмивання коштів та організації податкових ям", - додали "бютівці".

"Відтак фракція "БЮТ-Батьківщина" не голосуватиме за призначення Арбузова керівником НБУ і вважає, що його робота на посаді глави Нацбанку загрожуватиме українській банківській системі та призведе до тотальної тінізації фінансового сектору держави", - заявила фракція блоку Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Сім'я Януковича зібралася приватизувати Нацбанк - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі