субота, 21 червня 2008 12:54

Симоненко звинуватив Ющенка у спробах установити націонал-олігархічний режим

Лідер комуністичної партії, голова фракції КПУ у Верховній Раді Петро Симоненко звинувачує Президента Віктора Ющенка у спробах установити націонал-олігархічний режим.

Про це він сказав, виступаючи на 42 з"їзді КПУ.

"Президент Ющенко очолив процес об"єднання олігархії націоналістичного капіталу в альянс - альянс, метою якого є встановлення в Україні націонал-олігархічної влади", - сказав він.

На думку лідера комуністів, голова держави встановив контроль над Конституційним Судом і правоохоронними органами, які своєю діяльністю захищають інтереси буржуазії.

"Конституційний Суд перейшов під тотальний контроль президентської верхівки і разом з Генеральною прокуратурою, яка працює винятково на замовленнях буржуазної влади, разом із силовими структурами використається як інструмент придушення прав і свобод простих громадян", - сказав він.

Симоненко звинуватив владу в необдуманому вступі до Світової організації торгівлі та заявив, що такі дії є зрадою національних інтересів.

"Україна тепер незворотно буде губити власний економічний потенціал і перетворюватися на сировинну базу, гігантський супермаркет для генно-модифікованих продуктів харчування", - заявив він.

Лідер КПУ звинуватив Ющенка у спробах втягти Україну в НАТО і позбавити її в такий спосіб незалежності.

"Кучмізм" поступився "Ющенковщині" - на зміну авторитаризму прийшов неонацизм", - сказав Симоненко, характеризуючи розвиток країни за останні 3 роки.

Симоненко підкреслив необхідність консолідації сил комуністів для боротьби з режимом влади.

Як повідомляло агентство, у суботу Комуністична партія відкрила у Києві черговий 42 з"їзд, повідомляє Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко звинуватив Ющенка у спробах установити націонал-олігархічний режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі