четвер, 10 квітня 2014 14:08

Симоненко звинуватив "Свободу" і "Правий сектор" у підпалі офісу КПУ

Симоненко звинуватив "Свободу" і "Правий сектор" у підпалі офісу КПУ

Будівлю ЦК Компартії України в Києві на вул. Борисоглібській окупували, захоплювали і знищували ВО "Свобода" і "Правий сектор".

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив лідер КПУ Петро Симоненко.

Він констатував, що будівлю Центрального комітету Компартії України окупували, захопили і знищили як представники ВО "Свобода", так і "Правого сектора". Вчора ж, щоб приховати сліди злочину, в центральний офіс КПУ принесли каністри з бензином, які і були підпалені, що призвело до пожежі в будівлі.

"Вчинили цей злочин ті політичні сили, які входять у виконавчу владу і до складу більшості в парламенті", - підкреслив П. Симоненко.

Лідер КПУ повідомив, що вночі, коли був здійснений підпал будинку ЦК, комуністи передали в усі європейські структури відеосюжети про те, що реально відбувалося біля офісу.

"Вже всі європейські партії знають про свавілля, яке вчиняють представники влади в Україні. Ми чекаємо реакцію європейських структур, які повинні відповісти на питання, як вони далі намагаються налаштовувати співпрацю з тими силами, які сьогодні молотком, зубилом, коктейлями Молотова встановлюють демократію у нас в Україні", - підкреслив П. Симоненко.

Він констатував, що сьогодні, враховуючи те, що відбувається, в Україні існує реальна загроза відродження фашизму.

Також парламентарій висловив сумніви щодо того, що влада зробить які-небудь заходи, так як в силових структурах і ГПУ працюють представники політичних сил, що здійснювали напад на офіс Компартії, а також інших фактів переслідування комуністів. Тому надії на проведення об'єктивного розслідування немає.

Також лідер КПУ нагадав, що буквально днями керівник СБУ Валентин Наливайченко у своєму відомстві проводив нараду, "де дав команду готувати доказову базу для заборони діяльності партії".

"Ми бачимо, що мракобісся триває. Цим займаються органи, які готують документи виправдання своїх злочинних дій і, природно, хочуть приховати сліди своїх злочинів. Ми все це знаємо і розуміємо. Хочу звернути увагу: Україна стоїть на порозі розлому. І в 21 столітті в державі, що претендує на європейські принципи і цінності, встановлений націонал-фашистський режим. Той режим, який забороняє мати іншу думку, мати інші погляди, що не дає можливість висловитися. І для того, щоб не було організовано роботу, намагаються знищити ці приміщення. Питання не у знищенні будівлі ЦК. Питання в тому, що, як і 70 років тому, перед Україною постала проблема звільнення країни від фашизму", - підсумував П. Симоненко.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко звинуватив "Свободу" і "Правий сектор" у підпалі офісу КПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі