Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2008 20:01

Симоненко зняття президентської недоторканності

Компартія буде наполягати на пакетному розгляді у Верховній Раді законів щодо зняття недоторканості з депутатів, президента та чиновників. Лідер КПУ Петро Симоненко пояснив, що йдеться про рівність перед законом незалежно від товщини гаманця чи висоти державної посади, повідомляє прес-служба КПУ.

Вимогу Віктора Ющенка ухвалити президентський варіант законопроекту про скасування лише депутатської недоторканності, та зробити це не пізніше кінця поточного тижня, Симоненко назвав ультиматумом. Лідер комуністів упевнений, що по-перше, президент може вносити свої законодавчі ініціативи, але не має жодних не юридичних, ні моральних прав вимагати його прийняття, тим більше визначати терміни ухвалення законопроекту.

По-друге, скасування необмеженої депутатської недоторканості має відбутися одночасно з прийняттям законів про президента України, про незалежного прокурора та інших необхідних законодавчих актів, які б чітко визначили механізми відсторонення президента від займаної посади (імпічменту) та притягнення його до кримінальної відповідальності, - йдеться у заяві лідера КПУ.

"Зрозуміло, що всі дії Ющенка та його оточення спрямовані виключно на узурпацію влади і встановлення націоналістичної диктатури фашистського типу, де на чолі владної піраміди замість фюрера буде гетьман. Саме така ідеологія законопроекту, внесеного президентом", - наголосив лідер КПУ. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко зняття президентської недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути