понеділок, 23 липня 2007 10:37

Симоненко запропонував Вітренко об"єднатися

Комуністична партія України запропонувала лідерам лівих партій об`єднатися для перемоги на виборах. Про це в неділю заявив лідер КПУ Петро Симоненко, пише газета "Комерсант-Україна".

За словами першого заступника глави Верховної ради V скликання, члена президії ЦК КПУ Адама Мартинюка, "шанувальники лівих ідей повинні бути в одній партії".

Депутат V скликання від КПУ Олексій Бабурін відзначив, що представники КПУ не тільки звернулися з відповідною пропозицією до лідерів лівих партій, зокрема до лідера Прогресивної соціалістичної партії Наталі Вітренко, але й запропонували їм спільну участь у парламентських виборах.

Утім, за словами Бабуріна, відповіді від них поки не надійшло. "Звичайно, було б добре після нашого з`їзду (КПУ) провести об`єднавчий з`їзд блоку лівих партій, але цю ідею поки не вдається реалізувати – заважають амбіції окремих лідерів", - сказав він.

Між тим, Симоненко говорячи про ініціативу комуністів об`єднати партії лівої орієнтації, зволів не згадувати про плани створення "блоку лівих".

"Зараз нас турбує те, що голоси виборців, віддані за більшість лівих партій, що у результаті виборів не пройдуть у парламент, будуть перерозподілені між представникам великого бізнесу. Цим і продиктована наша пропозиція", - заявив він.

За словами "комуніста" Спіридона Кілінкарова, першим кроком до злиття лівих в одну партію має стати об`єднання в єдиний виборчий блок на виборах 30 вересня.

"КПУ – єдина політична сила, що сьогодні гарантовано проходить у парламент. Тому ті політичні партії, які це розуміють, але все одно збираються йти на вибори, будуть діяти проти лівого руху", - заявив він.

"Якби наші однодумці, скажімо Соцпартія і ПСПУ, погодилися мобілізувати лівий електорат під прапорами Компартії, за участю представників СПУ і ПСПУ в списках КПУ, зрозуміло, це було б нормально", - вважає Кілінкаров.

У свою чергу, Вітренко спростувала факт заклику КПУ об`єднатися. "Комуністи не тільки ніколи не зверталися до нас із пропозицією об`єднатися, але й відкинули нашу пропозицію піти на вибори 2002 року в одному блоці", - сказала вона, додавши, що вже не розглядає ні КПУ, ні Соцпартію, як можливого союзника.

"Це якась провокація", - сказав і депутат V скликання від СПУ Василь Сильченко з приводу нібито звернення КПУ, пише Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Симоненко запропонував Вітренко об"єднатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі