неділя, 23 вересня 2007 12:44

Симоненко вимагає створити суддівські пункти на виборчих ділянках

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко попросить від Центрвиборчкому і Міністерства юстиції спростити процедуру звернення громадян до суду з приводу неточностей у виборчих списках в день голосування.

"Я вимагатиму створити при виборчих ділянках тимчасові опорні пункти і забезпечити належні умови для роботи суддів по місцю голосування", - цитує лідера КПУ прес-служба партії в неділю.

"Я переконаний, що більшість суддів - чесні і порядні люди, яким набридло "оранжеве" свавілля. Я звертаюся до них і пропоную, не чекаючи вказівок, проявити ініціативу і самостійно налагодити роботу суддівських опорних пунктів на виборчих ділянках. Щоб люди не їхали за тридев"ять земель шукати правди, а могли прямо на місці вирішити всі питання, пов"язані з їхнім правом вільно голосувати", - призвав суддів П.Симоненко.

Лідер Компартії нагадав, що тільки до 25 вересня громадяни, які не знайшли себе в списках, або знайшли "мертві душі", мають можливість звернутися в дільничну виборчу комісію і виправити помилки. Ще два дні це можна зробити через окружні виборчі комісії. А ось в день голосування питання повинне вирішуватися в суді.

"Фальсифікації виборчих списків з боку президентської владної вертикалі, спроби перешкодити людям похилого віку або тим, хто за станом здоров"я не може 30 вересня прийти на ділянку...- це брутальная технологія, за допомогою якої "оранжеві" намагаються узурпувати владу, яку вони разом з народні довірою втратили після законних парламентських виборів 2006 року", - сказав П.Симоненко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко вимагає створити суддівські пункти на виборчих ділянках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі