вівторок, 25 березня 2008 10:31

Симоненко розповів, як "сім"я Ющенка заробляє на газі"

Боротьба президента України Віктора Ющенка і прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко - це боротьба за трубу.

Таку думку висловив лідер Компартії України Петро Симоненко в інтерв"ю виданню "24".

"Боротьба Ющенка і Тимошенко - це боротьба за трубу... Президент і його сім"я займаються газовим бізнесом. І він зацікавлений в тому, щоб були посередники. А також - в нестабільності в україно-російських відносинах", - сказав Симоненко.

Водночас доказів того, що президент і його сім"я займаються газовим бізнесом, лідер комуністів не приводить.

Симоненко розповів, яка схема отримання доходів "сім"єю". За його словами, доходи "сім"я" отримує через СП "Нафтогаза" і "Росукренерго" - "Укргазенерго".

"У спільний "казан" реалізованого газу входить і газ українського видобутку. Значна частина здобутого в Україні газу ніде офіційно не враховується. Вартість видобування газу одна, а реалізується він набагато дорожче. Найважливіша стаття доходу "сім"ї" - реекспорт газу. Коли в Росії купували газ спочатку по 50 доларів, потім - по 95, реалізовували його до Румунії по 260 доларів", - сказав він.

"Ось і порахуйте, який виходить у Ющенка дохід. Він просто сидить в кріслі президента, і, патронуючи цю ділянку, з повітря, а вірніше - з газу, щодня отримує десь по мільйону доларів в кишеню. На цьому тримається весь його бізнес", - підкреслив лідер КПУ.

"Ясна річ, що ці гроші відмиваються через різних підставних осіб і підставні структури, після чого йдуть в офшори", - додав Симоненко.

На його переконання, сам Ющенко в курсі "темних справ".

Зараз ви читаєте новину «Симоненко розповів, як "сім"я Ющенка заробляє на газі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі