неділя, 19 жовтня 2008 11:51

Симоненко пропонує Януковичу і Литвину "Брестський мир"

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко виступає за формування лівоцентристської коаліції у складі КПУ, Партії регіонів і Блоку Литвина, у разі проведення дострокових виборів.

Про це він сказав, виступаючи на позачерговому, 43-му з`їзді КПУ, який проходить сьогодні в Києві.

За словами Симоненка, "аморфність парламентської влади, нездатність сформувати ефективний уряд" може відкрити шлях "для встановлення одноосібної диктатури націоналіста Ющенка".

Він підкреслив, що в таких умовах формування лівоцентристської коаліції, у разі дострокових виборів, за участю КПУ, Партії регіонів і Блоку Литвина може бути "своєрідним внутрішньополітичним Брестським миром".

Симоненко підкреслив, що головне завдання такої коаліції – не допустити "олігархічної диктатури і нової хвилі націоналізму". Він не виключає, що це може бути "важким компромісом".

За його словами, досвід 2007 року, коли КПУ входила в коаліцію з Партією регіонів, показує, що "в Партії регіонів часто дворушничали, грали в чотири руки". Симоненко підкреслив, що великий бізнес "завжди захищає свій інтерес".

"Немає послідовної лінії і у Блоку Литвина – хитання зліва направо і навпаки, загравання з помаранчевою владою", - сказав Симоненко.

У той же час, лідер КПУ зазначив, що "все це нам відомо, але не можна допустити, щоб помаранчеві знову взяли реванш і разом із великим капіталом і центристським болотом відновили ліберальний і євроатлантичний курс".

Симоненко закликав партійців працювати на дострокових виборах так, щоб набрати більше відсотків голосів виборців, ніж у попередній парламентській кампанії, повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Симоненко пропонує Януковичу і Литвину "Брестський мир"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі