пʼятниця, 20 лютого 2009 15:18

Симоненко прибере Грача через коханку

Симоненко прибере Грача через коханку
У суботу на пленумі ЦК Компартії з керівництва партії можуть вивести лідера кримських комуністів Леоніда Грача.

Про це повідомило джерело у фракції КПУ.

Сам Грач підтвердив газеті, що є рішення президії розглянути на пленумі це питання.

Як відомо, раніше перший секретар ЦК КПУ Петро Симоненко звинуватив Грача у тому, що той поливає брудом партію на сторінках "жовтої преси", маючи на увазі коментарі Грача щодо скандального розлучення лідера комуністів із дружиною.

Один із прихильників Симоненка в керівництві Компартії розповів свою версію причин конфлікту.

"Улітку Фірташ (Дмитро Фірташ, співвласник "РосУкрЕнерго") домовився з Грачем, що той або організує голоси фракції за відставку Кабміну, або скине Симоненка, причому заплатили Грачу через фонд "Резиденція Богдана Хмельницького", - сказав співрозмовник газети.

"З тих пір Грач веде боротьбу із Симоненком, причому злив інформації про особисте життя лідера партії нібито зробив саме він. У грудні, після голосування фракції за Литвина, Грач організував підписи керівників кримської організації за відставку Симоненка, однак у керівництві партії підтримку не знайшов. І в суботу пленум може зайнятися вже його питанням", - додав прихильник Симоненка.

"З партії (Грача) не виключать, але з президії приберуть точно. Петро Миколайович (Симоненко) налаштований рішуче", - каже він.

Сам Грач не заперечує, що був противником обрання спікером Володимира Литвина, і переконаний, що наступні дії спікера, що "обслуговує Кабмін і Банкову", підтвердили правильність його позиції.

Щодо розбіжностей із Симоненком він каже: "У мене з ним немає таких розбіжностей, які потрібно виголошувати публічно. Але якщо в нього є, що ж, я й інші учасники пленуму послухаємо їх". Звинувачення у відносинах із Фірташем він відкидає.

Грач неодноразово відкрито виступав проти співпраці Компартії з БЮТ, а в кулуарах, кажуть, навіть звинувачує Симоненка у тому, що він "продав" фракцію Юлії Тимошенко, пише Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко прибере Грача через коханку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі