четвер, 09 жовтня 2008 19:44

Симоненко порівняв держбюджет Тимошенко із приказкою

Рахункова палата України вважає нереальним макропоказники, на основі яких розраховано проект держбюджету-2009. Про це заявив сьогодні на прес-конференції голова Рахункової палати Валентин Симоненко.

"Поданий проект бюджету є, насамперед, нереальним", – сказав Симоненко.

У Рахунковій палаті вважають, що прогнозний показник ВВП на 2009 рік завищений щонайменше на 3%, інфляція занижена на 8%, показник негативного торгового балансу занижений на 15%. Крім цього, як мінімум 70% прибуткової частини проекту держбюджету-2009 не підтверджені розрахунками.

Симоненко дотримується думки, що в умовах світової фінансової кризи держбюджет слід було б приймати без дефіциту.

Також Рахункова палата звертає увагу на те, що у показниках боргу країни задекларовано тільки державний борг і не враховуються суми корпоративних кредитів, узятих під гарантії уряду. "У такому разі борг України складатиме не 28 млрд. дол., а 100 млрд. долл.", – сказав Симоненко.

За даними Рахункової палати, сума платежів України за зовнішніми зобов"язаннями у 2009 році складе 39 млрд. дол. "При валютному запасі держави у 37 млрд. дол. така ситуація відповідає приказці "віддай дружину дядькові, а сам іди до тітки", – сказав Симоненко.

Як повідомлялося, 15 вересня Кабінет міністрів України подав до парламенту законопроект "Про державний бюджет України на 2009 рік", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко порівняв держбюджет Тимошенко із приказкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі