вівторок, 30 листопада 2010 12:14

Симоненко не голосуватиме за кодекс, який зможе виселяти людей

Симоненко не голосуватиме за кодекс, який зможе виселяти людей

Новий Житловий кодекс, який Верховна Рада розгляне в найближчі дні, суперечить Конституції.

Таку думку з трибуни парламенту висловив голова Комуністичної партії України Петро Симоненко, пише UBR.

За його словами, після прийняття цього документа, будуть порушені права українських громадян.

"Зокрема, після прийняття Житлового кодексу, черговики повинні будуть перереєструватися. І немає ніяких гарантій того, що всі потраплять до нових списків", - зазначив він.

Крім того, за словами Симоненка, новий Житловий кодекс дозволяє позбавляти українців житла, "шляхом переведення будівель з житлового фонду в нежитловий".

"Більше того, кодекс повертає пеню за несплату житлово-комунальних послуг та десятикратне її збільшення. У той же час, можливе виселення за несплату. І це відбувається тоді, коли, за найскромнішими підрахунками, заборгованість із заробітної плати складає близько 2 млрд грн, зростає безробіття і скорочуються робочі місця", - сказав голова КПУ.

У зв'язку з цим, за словами Симоненка, комуністи не мають наміру підтримувати своїми голосами цей документ.

Раніше Gazeta.ua повідомляла про деякі новації Житлового кодексу: автоматичне нарахування пені за несплату комунальних послуг, можливість вилучення житла для будівництва іншого будинку, обов'язкове створення об'єднань співвласників у всіх багатоквартирних будинках.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко не голосуватиме за кодекс, який зможе виселяти людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі