вівторок, 15 липня 2008 16:37

Симоненко боїться, що олігархи з ПР пообіцяли Ющенку другий термін

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко не виключає, що "олігархи з Партії регіонів" вже пообіцяли Президенту України Віктору Ющенку допомогу в переобранні на другий президентський термін. Про це лідер комуністів сказав в інтерв`ю, яке розміщено на сайті КПУ.

Симоненко наголосив, що КПУ готова підключитися до голосування за відставку уряду, "але тільки в тому разі, якщо переконаємось, що не Ющенко, а виключно парламент здійснюватиме контроль і нестиме відповідальність за роботу уряду". За його словами, "а поки що черговими перевиборами Верховної Ради Президент хоче дестабілізувати обстановку в країні, посилити свої повноваження, і таким чином забезпечити своє переобрання на другий термін". "І я дуже боюся, що олігархи з Партії регіонів вже пообіцяли йому допомогу в переобранні", - додав він.

Симоненко наголосив, що Ющенко "руками депутатів (у тому числі і комуністів) намагається вирішити суперечності, що загострилися всередині "помаранчевого табору". "У запеклій сутичці між прем`єром і Президентом парламент хочуть зробити інструментом Банківської і олігархів. У таких іграх комуністи брати участі не будуть", - сказав Симоненко.

Лідер КПУ наголосив, що президія ЦК партії двічі обговорювала наявну ситуацію. За його словами, ухвалено рішення: всю "помаранчеву" команду слід відправити у відставку. Водночас він наголосив, що в даній ситуації голосування фракції КПУ за відставку уряду було б на користь Партії регіонів, яка "публічно оголосила, що веде переговори із Секретаріатом Президента про створення широкої коаліції з націоналістами". Симоненко сказав, що "об`єднання великого капіталу з націонал-фашистами призведе до радикальних змін як зовнішньої, так і внутрішньої політики України". За його словами, така коаліція працюватиме під контролем Ющенка". "І не треба забувати, що великий бізнес Партії регіонів схильний до впливу з боку США такою ж мірою, як і "помаранчеві" клани. Америка багато в чому диктує регіоналам свої умови", - додав він.

Симоненко нагадав, що в разі відставки уряду парламент може бути розпущено, "якщо впродовж місяця у Верховній Раді не сформована коаліція депутатських фракцій". "А можливості сформувати сьогодні нову коаліцію немає", - додав він. За його словами, в такій ситуації над парламентом "зависає дамоклів меч розпуску", а Президент України Ющенко "одержує карт-бланш на здійснення на свій розсуд і зовнішньої політики: Україна йде в НАТО, починається новий виток загострення відносин з Росією".

Зараз ви читаєте новину «Симоненко боїться, що олігархи з ПР пообіцяли Ющенку другий термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі