вівторок, 06 листопада 2007 10:39

Симоненко бачить у Жовтневій революції зародження незалежності України (ВІДЕО)

Симоненко бачить у Жовтневій революції зародження незалежності України (ВІДЕО)

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко заявив, що саме 7 листопада 1917 року розпочався шлях нашої держави до незалежності.

Нагадаємо, що унаслідок Жовтневої революції в Росії було повалено Тимчасовий уряд і встановлено правління більшовиків. Організатором та ідейним натхненником Жовтневої революції був лідер більшовицької фракції Російської соціал-демократичної робочої партії (РСДРП) В.І.Ленін (Ульянов).

Як політична партія РСДРП діяла з моменту свого заснування (1898 р.) легально. Проте влітку 1917 року її заборонили, а Леніна оголосили німецьким шпигуном. Йому вдалося втекти у Фінляндію і почати підготовку до збройного повстання проти Тимчасового уряду.

Повстання було приурочене до початку роботи II Всеросійського з"їзду Рад робочих, селянських і солдатських депутатів. Сигналом до повстання послужив холостий постріл крейсера "Аврора", який стояв на якорі у безпосередній близькості від Зимового палацу. У ніч з 25 на 26 жовтня 1917 року Зимовий був узятий штурмом, а Тимчасовий уряд, що засідав в палаці, заарештований.

За матеріалами Цензор.net, "Новий канал", "Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Симоненко бачить у Жовтневій революції зародження незалежності України (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі