вівторок, 10 травня 2011 17:02

Силовики залишили Пилипишина у спокої

Силовики залишили Пилипишина у спокої

Представники правоохоронних органів не проводять допити колишнього голови Шевченківської районної держадміністрації Києва Віктора Пилипишина. Найближчим часом екс-чиновник може виписатися з лікарні.

Про це Gazeta.ua повідомила прес-секретар Пилипишина Ганна Денисенко.

"Він у лікарні, але йде на поправку. У порівнянні з тим станом, в якому він був на минулому тижні, йому краще. Зараз Віктор Петрович перебуває у звичайній палаті. Ми дуже сподіваємося, що вже найближчим часом він зможе вийти з лікарні", - сказала Денисенко.

Побоювань, що відразу після виписки Пилипишина можуть забрати до СІЗО, у прес-служби немає.

"Таких побоювань немає, оскільки Віктор Петрович абсолютно відкритий. Він сам завжди говорить про те, що дуже був би радий у всьому розібратися і відповісти на усі запитання, у тому числі й правоохоронних органів. Ніхто ж у лікарні не ховається", - підкреслила прес -секретар.

За її словами, зараз слідчі в лікарню до Пилипишина не приходять.

"Раніше слідчі з'являлися, але останнім часом ми їх не бачили", - зазначила Денисенко.

Вона також повідомила, що біля палати Пилипишина завжди чергують активісти - представники громадської організації "Кияни передусім", молодіжного фонду "Діти передусім", представники Університету третього віку.

"Їх ніхто не змушував і не просив. Вони самі чергують - надають підтримку й висловлюють повагу людині, з якою працюють", - резюмувала Денисенко.

Нагадаємо, що Генпрокуратура об'єднала кримінальні справи, які були порушені проти Віктора Пилипишина - колишнього голови Шевченківської райдержадміністрації міста Києва.

В одній із справ йдеться про передачу житлового приміщення площею 1500 кв. м приватній фірмі, яка заплатила за нього 240 тисяч гривень. Мінімальна ж вартість цього приміщення набагато вища - близько 10 млн. гривень.

Друга кримінальна справа стосується передачі у володіння тій же приватній фірмі будівлі, в якій знаходилася вечірня школа на проспекті Перемоги у Києві. Школа була віддана на підставі необхідності знести цей будинок у зв'язку з аварійним його станом. Будівля школи дісталася фірмі за 270 тисяч гривень, у той час як реальна вартість цієї будівлі дорівнює 5 млн. гривень.

Зараз ви читаєте новину «Силовики залишили Пилипишина у спокої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі