вівторок, 10 квітня 2007 16:51

Силовики погодилися з Ющенком

Президент провів зустріч із керівниками силових та правоохоронних відомств

У розмові взяли участь Генеральний прокурор Олександр Медведько, міністр оборони Анатолій Гриценко, міністр внутрішніх справ Василь Цушко, в. о. Голови СБУ Валентин Наливайченко, голова Держприкордонслужби Микола Литвин, начальник Генштабу – головнокомандувач ЗСУ Сергій Кириченко, начальник Головного управління – командувач внутрішніх військ МВС Олександр Кіхтенко, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Олександр Галака, голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, начальник Управління державної охорони Петро Плюта. Також на зустрічі були присутні Секретар РНБО Віталій Гайдук, Глава Секретаріату Президента Віктор Балога та керівник Головної служби з питань діяльності правоохоронних органів Валерій Гелетей.

На початку зустрічі Президент звернув особливу увагу присутніх на необхідність інформування – за їх наявності – про факти тиску з будь-якої сторони на Конституційний Суд та ЦВК.

У існуючій політичній ситуації завдання силовиків залишається незмінним – вони повинні чітко демонструвати суспільству, що закон у державі стоїть понад усе, наголосив Президент.  "Ви перебуваєте поза політикою. Ваш обов"язок – гарантувати безпеку всім громадянам України", – звернувся Глава держави до силовиків.

"Я закликав і закликаю політичні сили не використовувати людей, вулиці, майдани для розв"язання ситуації", – наголосив Президент. Він також звернув увагу на необхідність дотримання усіма сторонами політичної культури.

Глава держави, крім того, попросив Генерального прокурора вивчити та дати адекватну оцінку ряду судових рішень, прийнятих останнім часом. Йдеться зокрема про ухвалу Феодосійського райсуду Криму від 6 квітня, яка забороняла уряду, центральним та місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, ЦВК, політичним партіям і блокам політичних партій, будь-яким юридичним та фізичним особам чинити дії, здійснювати заходи та приймати рішення на виконання Указу Президента від 2 квітня. 7 квітня той самий суд скасував своє рішення. Вочевидь, у подібних випадках мають місце "політичні інтриги", сказав Президент, а суди явно вийшли за межі своєї компетенції, перебираючи на себе повноваження Конституційного Суду. Глава держави також поцікавився ходом розслідування інциденту, що стався в Печерському суді Києва 5 квітня .


    "Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Силовики погодилися з Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі