понеділок, 28 березня 2022 10:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Сховатися не вийде: Малюська пояснив наслідки вироків Міжнародного кримінального суду для росіян

Сховатися не вийде: Малюська пояснив наслідки вироків Міжнародного кримінального суду для росіян
Дипломатичний паспорт, скоріш за все, росіянам не допоможе - Малюська. Фото: pixabay.com

У разі визнання Міжнародним кримінальним судом воєнних злочинів російських військ, причетних до них можуть затримати в будь-якій країні, яка визнає юрисдикцію цього суду.

Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська у Facebook.

За його словами, всі особи, які скоїли злочини проти людства й геноцид, є потенційно особами, щодо яких вже триває розслідування. 42 країни вже подали заяви й підтримали таке розслідування МКС. Ті особи, яких суд визнає винними, дістануть покарання. Наприклад, тривале позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд підготував для санкцій список із 47 "пропутінських скоморохів"

"Мені складно уявити цивілізовану європейську країну, яка б не затримала й не передала МКС якогось воєнного злочинця. Наприклад, політичного чи військового керівника з Росії. Такий вирок означатиме, що дипломатичний паспорт, найімовірніше, росіянам не допоможе, їх ув'язнять на території будь-якої європейської або іншої країни, яка визнає юрисдикцію МКС, передадуть до Гааги, потім ув'язнять. Це серйозний ризик, якого росіяни, очевидно, сильно бояться", - пояснив Малюська.

Жертвами російських окупантів від початку повномасштабного вторгнення стали 1119 мирних громадян України. Ще 1790 осіб зазнали поранень, свідчить підрахунок ООН з 24 лютого до 27 березня.

Загарбники вбили 224 чоловіки, 168 жінок, 15 дівчаток, 32 хлопчиків. Стать ще 628 дорослих і 52 дітей ще не встановили.

Зараз ви читаєте новину «Сховатися не вийде: Малюська пояснив наслідки вироків Міжнародного кримінального суду для росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі