пʼятниця, 08 жовтня 2010 11:59

Северінсен поставила на місце "брехливу" Герман і розповіла про квартиру

Северінсен поставила на місце "брехливу" Герман і розповіла про квартиру
Колишній співдоповідач Моніторингового Комітету ПАРЄ Ханне Северінсен вимагає від заступника глави Адміністрації Президента Ганни Герман вибачення за поширення недостовірної інформації щодо отримання квартири в Києві від Блоку Юлії Тимошенко.

"Це абсолютно недостовірне звинувачення і я вимагаю, щоб пані Герман або підтвердила це, надавши докази, або виступила з офіційним спростуванням та вибачилась переді мною за розповсюдження такої брехні", - сказала Северінсен.

Водночас, колишній співдоповідач Моніторингового Комітету ПАРЄ зазначила, що під час свого перебування в Києві зупиняється в квартирі, де живе сестра її подруги. Таким чином вона економить на оренді житла.

"Я вважаю такі звинувачення спробою заплямувати мою репутацію як колишнього співдоповідача Парламентської Асамблеї Ради Європи по Україні, а також як незалежного експерта. Крім того, я вважаю це спробою кинути тінь на чинних співдоповідачів та моніторинг Асамблеї як такий", - зазначила вона.

Також Северінсен довела до відома, що чинний співдоповідач Моніторингового Комітету ПАРЄ Ренате Вольвенд є чесним та незаангажованим професіоналом, відданим своїй справі, який робить будь-які висновки тільки після ґрунтовного вивчення ситуації та перевірки наявних фактів.

"Вона в Моніторинговому Комітеті ПАРЄ займається Україною вже не перший рік і є добре поінформованою про те, що діється в Україні", - підкреслила Северінсен.

На її думку, така поведінка офіційних представників чинної влади свідчить про те, що попри свої офіційні заяви, влада незадоволена останньою Резолюцією ПАРЄ та дебатами про функціонування демократичних інституцій в Україні.

"Я хотіла б порадити пані Герман не витрачати свій дорогоцінний час на поширення фальшивої інформації про мене, а сконцентрувати свої зусилля на вирішенні проблем, жорстко розкритикованих в Резолюції ПАРЄ, зокрема утисків демократичних свобод та прав людини, які відбуваються при Президентові Віктору Януковичу", - додала Северінсен.

Як повідомлялося, 6 жовтня заступник глави Адміністрації Президента Герман в ефірі Першого Національного телеканалу звинуватила Вольвенд і Северінсен у заангажованості при оцінці ситуації в Україні.
УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Северінсен поставила на місце "брехливу" Герман і розповіла про квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі