субота, 10 травня 2008 11:36

Серйозні іноземні інвестори втрачають інтерес до України

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан вважає, що через неефективну державну політику у сфері роздержавлення серйозні іноземні інвестори втрачають інтерес до українських приватизаційних об"єктів.

На думку Рубана, етап, коли в Україні приватизувалися окремі об"єкти вже минув, зазначає Німецька хвиля.

Зараз владі слід подумати про часткове інфраструктурне роздержавлення – залізниці, автомобільних доріг, портів. Однак чітких та прозорих приватизаційних механізмів немає, тому тут годі й очікувати на інтерес іноземних компаній, констатує експерт.

"Стратегії, програми приватизації в нас немає. Законодавства про приватизацію, акціонерні товариства - нічого в нас немає. А просто встає той чи інший політик і каже, повірте мені, я такий хороший і зроблю наступну приватизацію чисто, благородно і так, що ви заплачете", - сказав Рубан.

Науковці НІСД зауважують, що приватизація в Україні має бути менш політизованою. Також необхідно розробити державні гарантії, які б унеможливлювали реприватизацію, передбачити механізми контролю за виконання інвестором своїх зобов"язань та розширити повноваження Фонду держмайна, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Серйозні іноземні інвестори втрачають інтерес до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі