четвер, 13 серпня 2020 15:25

Сенцов назвав Лукашенка кривавим тарганом

Сенцов назвав Лукашенка кривавим тарганом
У Білорусі людей гребуть із вулиць лише за те, що вони там взагалі ходять, каже Сенцов. Фото: Facebook

Режисер і колишній в'язень Кремля Олег Сенцов назвав білоруського президента Олександра Лукашенка за дії силовиків під час мирних протестів кривавим тарганом. Про це режиcер написав у Facebook.

Він нагадав про ув'язнених у Білорусі громадян України, правозахисників.

Костею Реуцьким я познайомився у період захоплення Криму російськими військами. Він тоді намагався, як і всі ми, висвітлювати ті події, а також допомагати військовим та проукраїнським активістам. Костя проявив себе як порядна і мужня людина, особливо коли його спробувала затримати так звана місцева самооборона. Наступні шість років він працював у Восток-SOS, зосередившись на донбаському напрямку. А зараз його разом із товаришем Євгенієм Васильєвим затримано у столиці Білорусі.

Підлеглі кривавого таргана гребуть людей з вулиць лише за те, що ті там взагалі ходять. А якщо ти намагаєшся щось знімати чи виборювати свою свободу, то з тобою поводяться ще жорстокіше. Я сподіваюся, що з нашими хлопцями усе гаразд, що білоруський народ буде вільний, а його тиран повторить долю Чаушеску!" - написав Сенцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нобелівська лауреатка Алексієвич до Лукашенка: "Забирайся. Кров не потрібна"

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що затриманих у Білорусі громадян України повернуть обов'язково.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов назвав Лукашенка кривавим тарганом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі