субота, 22 вересня 2007 11:20

Сенат США підтримав "завоювання помаранчевої революції"

Сенат США на засіданні п"ятницю одноголосно прийняв резолюцію, в якій висловлюється підтримка завоюванням "помаранчевої революції" на Україні та підкреслюються зобов"язання США продовжувати сприяння українському демократичному процессу.

"Сенат США закликає народ України зберігати демократичні успіхи "помаранчевої революції" 2004 року і висловлює сподівання, що лідери України проведуть вибори 30 вересня 2007 року відповідно до стандартів ОБСЄ, учасниками якої є як США, так і Україна", - йдеться в тексті документа.

При цьому сенатори закликали українських лідерів "подолати колишні розбіжності та працювати спільно для зміцнення економічної та політичної стабільності в країні".

"Сенат бере на себе обіцянку про продовження сприяння з боку США просуванню і подальшому розвитку вільної і представницької демократичної влади на Україні, заснованій на верховенстві закону і принципах прав людини", - йдеться в документі.

В резолюції підкреслюється також, що "народ України успішно створив вільну пресу, яка росте, все більш незалежну судову систему, а також поважає права людини і верховенство закону, які укріплюють свободу, стабільність і процвітання".

Співавторами прийнятої сенатом резолюції є голова сенатського комітету у закордонних справах сенатор-демократ і кандидат в президенти США Джозеф Байден, а також заступник голови цього комітету сенатор-республіканець Річард Лугар, повідомляє РIА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Сенат США підтримав "завоювання помаранчевої революції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі