середа, 09 травня 2007 12:13

Сенат Афганістану відмовився вважати талібів ворогами

У Сенаті Афганістану прийняли проект "Закону про народну єдність", який передбачає прямі переговори з рухом "Талібан" і закликає війська міжнародної коаліції не воювати з талібами без крайньої необхідності. Про це повідомляє ВВС News.

Законопроект, який тепер повинна прийняти нижня палата парламенту і президент Хамід Карзай, проводить відмінність між "Талібаном", з одного боку, і ворогами Афганістану "Аль-каєдой" і пакистанськими бойовиками - з іншого.

Крім того, законопроект вимагає від іноземних військ погоджувати свої дії на території країни з місцевою владою, армією і силами правопорядку. Коли ж афганська армія і поліція наберуть достатню силу, міжнародний військові контингент виведуть з країни.

Раніше рух "Талібан" відхиляв спроби афганської влади вступити з ними в прямий діалог. Разом з тим, в останні місяці в країні почастішали спалахи насильства, росте число жертв серед мирного населення, росте незадоволеність афганців своїм урядом.

"Талібан" правив більшою частиною Афганістану до 2001 року, коли в країну вторглися іноземні війська у пошуках "терориста номер один" Осами бін Ладена. Вважається, що багато лідерів "Талібану" і "Аль-каєди" ховаються в горах на території Пакистану поблизу кордону з Афганістаном, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Сенат Афганістану відмовився вважати талібів ворогами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі