понеділок, 14 липня 2008 15:06

Семенюк вирішила забрати "Криворіжсталь" в Mittal Steel

Фонд держмайна вважає за необхідне розірвати договір купівлі-продажу гірничо-металургійного комбінату "Криворіжсталь" з компанією Mittal Steel Germany Gmb через невиконання умов договору.

Про це йдеться в листі Фонду до Кабінету Міністрів, у якому він інформує про невиконання Mittal Steel умов договору купівлі-продажу.

ФДМ підкреслює, що Mittal Steel не виконав пункти договору про забезпечення реконструкції коксових батарей N3, 4 з впровадженням комплексу природоохоронних дій, про забезпечення реконструкції цеху сіркоочистки коксохімічного виробництва з метою досягнення рівня очищення газу до рівня вмісту сірководню 0,5 р./м. куб.

Також ФДМ заявляє про невиконання Mittal Steel умови договору про забезпечення витрат на поліпшення соціально-побутових умов для працівників на рівні не менше 0,5% від суми реалізованої продукції, недотримання вимоги договору про виконання колективного договору в повному обсязі.

У зв"язку з цим ФДМ поінформував уряд про необхідність виділення коштів в обсязі 72,725 млн. гривень на оплату арбітражного збору при подачі позову про розрив договору від 28 жовтня 2005 року.

Відповідно до умов договору купівлі-продажу "Криворіжсталі", суперечки між сторонами вирішуються в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті.

Раніше ФДМ неодноразово заявляв про невиконання Mittal Steel зобов"язань, зокрема в соціальній і екологічній сферах, за договором купівлі-продажу "Криворіжсталі", повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк вирішила забрати "Криворіжсталь" в Mittal Steel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі