Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 11:30

Семенюк вимагає покарати Турчинова, бо він не пускає її на засідання уряду

Голова Фонду державного майна Валентина Семенюк-Самсоненко просить генерального прокурора Олександра Медведька провести прокурорську перевірку дій високопоставлених чиновників щодо недопущення її на засідання Кабінету Міністрів.

Про це сказано в повідомленні Фонду з посиланням на лист Семенюк-Самсоненко.

Зокрема, Семенюк-Самсоненко просить провести перевірку дій першого віце-прем"єр-міністра Олександра Турчинова.

"Керівник Фонду (Семенюк-Самсоненко) просить Генерального прокурора за результатами перевірки прийняти законне рішення в порядку ст. 98 УПК України й проінформувати її в порядку, установленому законодавством", - сказано в повідомленні.

У повідомленні зазначено, що оприлюднена раніше Турчиновим заява про недопущення Семенюк-Самсоненко на засідання Кабміну є спробою тиску на високопоставленого чиновника з метою перешкоджання виконанню нею службових повноважень.

Відповідно до повідомлення, своє прохання до генпрокурору Семенюк-Самсоненко аргументує, посилаючись на окремі статті Кримінального кодексу й Законів України "Про державну службу", "Про боротьбу з корупцією", "Про Кабінет Міністрів України".

Крім цього, голова Фонду підкреслює, що Кабмін як колегіальний орган не приймав ніяких постанов про недопущення її на свої засідання.

Лист із проханням до генпрокурору датовано 18 лютого.

Раніше Семенюк заявляла про свій намір 14 лютого подати в Генеральну прокуратуру скаргу у зв"язку з тим, що її не пускають на засідання Кабінету Міністрів.

Турчинов прогнозує швидкий розгляд Верховною Радою питання про звільнення Валентини Семенюк з поста голови Фонду державного майна.

Кабмін пропонує Раді звільнити голову ФДМУ Валентинові Семенюк і призначити замість неї Андрія Портнова, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк вимагає покарати Турчинова, бо він не пускає її на засідання уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути