четвер, 14 лютого 2008 08:07

Семенюк відмовилася продавати Одеський припортовий завод

Семенюк відмовилася продавати Одеський припортовий завод
Фонд державного майна відмовився від виставлення на продаж 14 лютого 99,52% Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область).

Про це повідомила прес-секретар ФДМУ Ніна Яворська.

З її слів, голова фонду Валентина Семенюк відмовилася підписувати протокол засідання конкурсної комісії про оголошення конкурсу.

Семенюк мотивувала своє рішення тим, що в затверджених 11 лютого Кабміном уточнених умовах конкурсу серйозно урізані соціальні зобов"язання потенційного покупця.

Зокрема, в умовах конкурсу відсутній пункт про недопущення скорочення працівників заводу.

За даними Яворської, проти рішення про оголошення конкурсу проголосували 4 з 9 членів конкурсної комісії - представник профспілок ОПЗ, представник місцевого самоврядування, і два представники ФДМУ.

Яворська підкреслила, що Семенюк не має наміру підписувати протокол до з"ясування причин, чому були урізані соціальні зобов"язання.

Семенюк також має намір інформувати Президента Віктора Ющенка про цю ситуацію.

Раніше Кабінет Міністрів затвердив умови конкурсу із продажу 99,52% державного пакета акцій Одеського припортового заводу.

Одеський припортовий завод - 2-й за величиною виробник аміаку й карбаміду в Україні, він повністю перебуває в державній власності.

Завод спеціалізується на виробництві аміаку й карбаміду, перевантаженню хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт.

Завод складається з виробничої частини, що виробляє аміак й азотні добрива, а також транспортної, котра перевалює як власний, так і привізний аміак і карбамід у порту "Південний", пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк відмовилася продавати Одеський припортовий завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі